Сполучені Штати мають намір надати Україні пряму бюджетну допомогу на 500 мільйонів доларів. Про це повідомили в середу в Білому домі за підсумками переговорів президентів США Джо Байдена і України Володимира Зеленського, пише УНН.

Як повідомляється, президент США говорив із Зеленським про триваючу роботу США і партнерів з надання військової, економічної та гуманітарної допомоги Україні та покладання на росію серйозної ціни за її жорстоку агресію проти України.

Як повідомляється, лідери обговорили, як США "працюють над виконанням основних запитів України на допомогу в галузі безпеки, критичний ефект, який зробила ця зброя, і триваючі зусилля з партнерами з пошуку додаткових можливостей, щоб допомогти українським військовим захистити свою країну".

"Президент США повідомив президенту Зеленському, що США мають намір надати Україні 500 мільйонів доларів у вигляді прямої бюджетної допомоги, і розглянув додаткові санкції і гуманітарну допомогу, оголошені минулого тижня. Президент Зеленський поінформував про переговори України з Росією", - повідомили у Білому домі.