На початку року уряд затвердив стратегію розвитку аграрного сектору до 2030 року.

У Мінагрополітики покладають на неї великі надії, однак посол Фонду ООН з Глобального Сталого Розвитку, народний депутат Вадим Івченко вважає, що в урядовій стратегії бракує конкретики щодо розвитку маленького фермера. Про це повідомляє УНН.

"У стратегії розвитку аграрної галузі уряду, на жаль, ми бачимо розвиток бізнесу, але ми не бачимо в ній людей: скільки буде створено робочих місць, чи збережеться та структура сільського господарства, яка сьогодні існує, чи не витіснять латифундисти фермерів з їхньої землі, маючи доступи до дешевих кредитів, чи збережеться українське село та поселенська мережа?", - зауважує Вадим Івченко.

Нардеп також пояснив, що повинно бути головним у стратегії розвитку агарної галузі України.

"В усій стратегії головним має бути людина і створення робочих місць. А в урядовій стратегії до 2030 року ми бачимо, все окрім конкретики про робочі місця та долю одноосібників і сімейних ферм", - зазначив Івченко.

Нагадаємо, нардеп Вадим Івченко раніше розповів, що запропонований монобільшістю ринок землі створить повсюдно “феодальні республіки”, коли через корпоратизоване управління земля опиниться в приватній власності обмеженої кількості осіб.