Українська тенісистка Марта Костюк не стала тиснути руку білоруській гравчині Вікторії Азаренко після матчу на US Open у четвер, пише УНН з посиланням на AP.

Марта Костюк чекала біля сітки з піднятою ракеткою, яку Азаренко вдарила ракеткою після перемоги з рахунком 6-2, 6-3.

Видання зауважує, що білорусь допомогла росії розпочати вторгнення в Україну в лютому, і Костюк сказала, що з того часу, як вона побачила жеребкування Відкритого чемпіонату США, вона думала, що їй, можливо, доведеться зіграти з Азаренко у другому раунді.

"Це досить особисте, - сказала Костюк. - Для мене це не був особистий матч, тому що це була конкретно Віка, але в цілому це був не просто звичайний матч, який я граю на турнірі".

На запитання про традиційне рукостискання, яке слідує за матчем, Костюк сказала: "Я просто не думаю, що це правильно за тих обставин, у яких я зараз перебуваю".

Азаренко сказала, що вже стикалася з такою ситуацією з українським гравцем, коли минулого місяця грала з Даяною Ястремською у Вашингтоні. "Що є, тобто. Я просто йду далі, - сказала Азаренко. - Я не можу нікого змусити потиснути мені руку. Це їхнє рішення".

Костюк сказала, що написала Азаренко за день до матчу для того, щоб повідомити, що рукостискання не буде. Азаренко відповіла у текстовому повідомленні, сказавши Костюк, що її більше немає на місці, тож Костюк відмовилася від теми, бо хотіла передати повідомлення особисто, пише видання.

Азаренко сказала, що зв'язалася з усіма українськими гравцями, з якими мала відновин, у березні після вторгнення. Костюк не з їхнього числа, але Азаренко сказала, що все ж таки намагалася.