Клуб звинувачують у заниженні зарплати тренерам та вже подали на керівництво позов до суду.

На найтитулованіший клуб Німеччини - Баварію - схоже чекають серйозні неприємності. Декілька колишніх тренерів команди подали на команду до суду.

Як повідомляє Sky Germany, вони звинувачують мюнхенський клуб у порушенні закону про мінімальну заробітну плату, ухиленні від сплати податків, підробці документів та шахрайстві із соціальним забезпеченням. Позов подав юрист кількох молодіжних тренерів клубу Андреас Вальдшмідт.

"Мюнхенці порушували не тільки закон про мінімальну заробітну плату, але також ухилялися від сплати податків, підробляли документи та шахраювали із соціальним забезпеченням. У Баварії користувалися тим, що кожен фахівець-початківець хоче мати у своєму портфоліо запис про роботу в такому великому клубі. Їх змушували працювати за 450 євро понад встановлену законом тижневу норму в 47 годин. Деколи це було 100 і навіть 120 годин.

Якщо тренери обурювалися, то їм казали: "За межами тренувальної бази стоїть натовп твоїх конкурентів, які готові пахати за менші гроші". Протягом багатьох років Баварія занижувала у робочих відомостях фактичну кількість трудових годин фахівців, особливо у виїзних матчах", - розповів Вальдшмідт.

Правозахисник також заявив, що про ситуацію знало керівництво - Олівер Кан, Хасан Саліхаміджич та Карл-Хайнц Румменігге. Кан уже підтвердив готовність співпрацювати з владою з цього питання.

Зазначимо, що маніпуляція з податками є дуже серйозним правопорушенням у Німеччині, яке карається по всій суворості закону. У 2014 році за це постраждав президент Баварії Улі Хенесс. Феміда засудила його до трьох із половиною років позбавлення волі за ухилення від сплати податків на суму 27 мільйонів євро