Василь Турянчик, який стояв біля витоків розквіту київського клубу, помер на 87-му році життя.

31 березня із життя пішов Василь Юрійович Турянчик. Легендарний захисник та капітан Динамо Київ помер на 87-му році життя. Про це повідомляє офіційний сайт чемпіонів України.

Зазначимо, що Василь Юрійович був вихованцем закарпатської школи футболу і стояв біля витоків розквіту столичного клубу. Він присвятив Динамо 11 років свого життя, представляючи кольори клубу з 1959 до 1970 року.

У чемпіонаті СРСР провів у складі клубу 308 матчів, у яких забив 12 голів. За нього Динамо вперше стало чемпіоном СРСР і зіграло перший єврокубковий матч у своїй історії.

"Василь Юрійович був представником плеяди вихованців закарпатського футболу, які зробили собі ім'я у футболці Динамо. Чотири рази ставав чемпіоном СРСР, у тому числі вперше в історії команди в 1961-му, двічі володар Кубка країни, учасник першого єврокубкового матчу Динамо проти Колрейна у 1965-му.

Досягнення Василя Юрійовича можна перераховувати ще довго. Від імені всього клубу та спільноти вболівальників Динамо Київ висловлюю щирі співчуття рідним та близьким Василя Юрійовича. Світла пам'ять про справжнього динамівця залишиться в наших серцях та пам'яті назавжди", - сказав президент Динамо Ігор Суркіс.