Президент "Реала" і голова європейської футбольної Суперліги Флорентіно Перес, прокоментував створення турніру. Слова Переса наводить сайт Суперліги, передає УНН.

Перес впевнений у правильності створення Суперліги. На його думку цей проект виведе футбол на новий рівень.

"Ми допоможемо футболу на кожному рівні і виведемо його на законне місце в світі. Футбол - єдиний глобальний вид спорту з фанатською базою в чотири мільярди чоловік. Наша відповідальність, відповідальність великих клубів - задовольнити потреби цих людей", - підкреслив Перес.

Віце-голова Суперліги і співголова "Манчестер Юнайтед" Джоел Глейзер заявив, що Суперліга збільшить фінансову підтримку ширшої футбольної піраміди.

"Збираючи разом найбільші клуби і гравців світу для гри один з одним на протязі всього сезону, Суперліга відкриє нову главу в європейському футболі, забезпечивши змагання і умови світового класу, а також збільшивши фінансову підтримку ширшої футбольної піраміди", - наголосив Глейзер.

Зауважимо, що раніше 12 європейських клубів оголосили про створення Суперліги. До їх числа увійшли: англійські "Манчестер Юнайтед", "Манчестер Сіті", "Тоттенхем", "Ліверпуль", "Челсі" і "Арсенал", іспанські "Барселона", "Атлетіко" і "Реал", італійські "Мілан", "Інтер" і "Ювентус".

УЄФА, АПЛ, Ла Ліга та Серія А розкритикували та виступили проти створення Суперліги.