Цілковитою вигадкою є повідомлення російських ЗМІ щодо буцімто спроби проникнення на територію РФ української диверсійно-розвідувальної групи та взяття в полон українських військовослужбовців.

Про це повідомив начальник пресслужби Об’єднаних сил Павло Ковальчук під час брифінгу, передає УНН.

“Противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації. Цілковитою вигадкою є повідомлення російських ЗМІ щодо буцімто спроб проникнення на територію РФ української диверсійно-розвідувальної групи та взяття в полон наших військовослужбовців. Все це продукти російської фабрики фейків”, — розповів Ковальчук.

Він наголосив, що Об’єднані сили не ведуть і не планують жодних наступальних дій.

“За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях, здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів та створюють інші провокації для нагнітання ситуації”, — зазначив Ковальчук.

Голова ФСБ Олександр Бортніков під час засідання Ради безпеки РФ заявив, що український військовослужбовець, який брав участь у “прориві кордону РФ”, нібито був “взятий в полон”.

На Донбасі станом на 20:00 зафіксовано близько 60 ворожих порушень “режиму тиші”. У результаті помер один український військовий, ще п’ятеро отримали осколкові поранення.