Уздовж лінії зіткнення на Донбасі, за словами Захарової, перебуватиме до 125 тисяч військових.

У МЗС РФ звинувачують Україну у спробі вирішення конфлікту на Донбасі силовим шляхом. Як заявила в середу, 1 грудня, представник відомства Марія Захарова, для цього до регіону нібито стягнули половину всієї армії, пише ТАСС.

"Викликає серйозне занепокоєння курс київського режиму на демонтаж мінського процесу та фактичну відмову Києва від спроб мирного врегулювання конфлікту на Донбасі", - сказала вона.

За її словами, у зоні конфлікту на Донбасі перебувають близько 125 тисяч українських військових.

"За інформацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, порушення режиму припинення вогню фіксуються вже не локально, а вздовж усієї лінії зіткнення, і в останні тижні їхня кількість в окремі дні перевищувала ті максимуми, які місія реєструвала до набуття чинності додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року", - заявила Захарова.

Також вона вкотре розкритикувала НАТО за постачання Україні озброєнь.

"У Лондоні повідомили про намір направити 600 британських військовослужбовців. Надаючи таку, як вони вважають, допомогу державі, де до врегулювання далеко, не вирішено внутрішній конфлікт. Захід має розуміти, що просто автоматично стає співучасником злочинів проти мирних жителів України", - заявила дипломат.

Як відомо, влада України багаторазово заявляла, що має намір вирішувати ситуацію на Донбасі дипломатичним, а не військовим шляхом.