Спостерігачі ОБСЄ виявили в Донецькій області на не непідконтрольній українському урядові території один "Град" і три танки.

У селищі Олександрівське Донецької області спостерігачі Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) виявили реактивну систему залпового вогню і три танки, розміщені сепаратистами. Про це йдеться у звіті місії за підсумками п'ятниці, 16 липня.

Зазначається, що реактивна система залпового вогню Град (БМ-21) 122 калібру була розміщена на порушення ліній відведення в непідконтрольному уряду районі Донецької області.

Крім неї, у цьому ж селищі за лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння, місія виявила на полігоні три танки. Тип танків встановити не вдалося, оскільки спостерігачі виявили їх за допомогою повітряного моніторингу.

Загалом за добу в зоні ООС спостерігачі зафіксували 115 порушень режиму припинення вогню, у тому числі три вибухи, в Донецькій області та 95 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 15 вибухів, - у Луганській.