Радник керівника Офісу президента вважає, що одна з причин звільнення півострова - обов'язок перед його корінним населенням.

Україна має звільнити Крим від російської окупації з низки причин. У тому числі й через обов'язок перед кримськими татарами. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу.

"У нас велика відповідальність перед кримськими татарами, які у 1994 та 2014 роках отримали вимушену депортацію і сьогодні платять велику ціну - вони там постійно під арештами, зникають, жах просто. І у нас є обов'язок перед кримськими татарами і потрібно його виконати - звільнити кримську територію", - зазначив він.

За його словами, виходячи з міжнародного права, Україна має робити в Криму все те, що робить на будь-яких інших своїх тимчасово окупованих росіянами територіях: знищувати військові цілі.

"І ми це робитимемо. Яким чином? Ну, ви самі розумієте, що ми попросимо сонце, вітер, воду і навіть тютюнові вироби для того, щоб вони ефективно відпрацьовували по складах з боєприпасами. З іншого боку, ми наполягатимемо, щоб Росія добровільно демонтувала всі незаконні будівництва, у тому числі військових баз та мостів, які були за вісім років зроблені у Криму", - наголосив радник.

Подоляк також зазначив, що надалі в Криму лише зростатиме небезпека для російських окупантів. Він стверджує, що у Криму поступово зростають протестні настрої.

"Щодо таких об'єктів, як Керченський міст, мені здається, що це не питання військової руйнації цього мосту. Це питання, що він може якось "скластися від втоми" - йому трішки вже дико витримати буде таку кількість людей, які тікатимуть із Криму. Чекатимемо саме цього", - підсумував він.