З початку серпня в містах окупованого РФ Криму регулярно чути вибухи, де-не-де це призвело до серйозних втрат російської окупаційної армії.

Після вибухів у Криму росіяни більше не почуваються на тимчасово окупованому півострові як удома, маріонеткове керівництво Криму та службовці ФСБ вивозять свої сім'ї з півострова, розповів лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю Криму.Реалії.

"Настрої, різні, звичайно. Паніка - ви самі бачили величезні затори машин у бік Росії. Мені сказали, що (так званий "прем'єр-міністр" Криму Сергій) Аксьонов та (голова окупаційної Державної ради Криму Володимир) Костянтинов вивезли свої родини. Співробітники ФСБ також забрали своїх людей. Це добрий знак", - сказав Джемілєв.

"А кримські татари ходять один до одного в гості і п'ють köz-aydın qavesı - "каву з нагоди сприятливого повідомлення". Ну а у тих, хто дзвонить мені, такий настрій: дякувати Богу, нарешті", - розповів лідер кримських татар.

Водночас у цих вибухах Росія хоче звинуватити кримських татар.

"Я після цих подій обдзвонив багато точок у Криму, дізнатися про реакцію. І мене насторожило, що по руках гуляє аналітична записка, де йдеться, що потрібно стежити за кримськими татарами, це їхні витівки. Ще починаючи з першої окупації Криму Росією, ще за Катерини ІІ будь-які підстави використовували для того, щоб витіснити кримських татар", - каже Джемілєв.