кремль робить міноборони рф цапом-відбувайлом за вибух на кримському мосту та інші невдачі російської армії, щоб відвести провину від диктатора володимира путіна. Про це інформує УНН, посилаючись на останній звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначили, міноборони рф поки не опублікувало офіційної заяви щодо вибуху на кримському мосту. Російське видання Meduza повідомило, що адміністрація президента країни розіслала росЗМІ інструкцію, як правильно применшити серйозність пошкоджень мосту. Імовірно, кремль наказав міноборони зберігати мовчання.

Як пише ISW, російський пропагандист володимир соловйов заявив, що рф має почати ударну кампанію по критично важливій інфраструктурі України замість того, щоб "прислухатися до обіцянок російського міноборони".

Аналітики зазначають, що російські військові блогери вперше відкрито критикують путіна через інцидент на кримському мосту. Один з них попередив: якщо диктатор не вживе заходів у відповідь, це "буде сприйнято за слабкість самого президента". Інший військовий блогер зазначив, що кремль лицемірно закликає росіян згуртуватися навколо путіна тоді, коли він не може прокоментувати такі важливі події, як затоплення крейсера "москва", обмін полоненими, зокрема з бійцями "Азовсталі", або розгром на харківському фронті.