У Криму з 1 серпня вступили в силу нові обмеження в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції.

Йдеться, зокрема, про роботу дитячих таборів. Відповідні зміни до свого указу в середині липня вніс російський глава Криму Сергій Аксьонов, передає УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

“З 1 серпня 2021 року перевести в закритий режим роботи організації, включені до реєстру організацій відпочинку дітей і їх оздоровлення, розташовані на території Республіки Крим (забороняється проживання персоналу за межами організацій), в яких показник охоплення дворазовою імунізацією (2 компонента) проти нової коронавірусної інфекції персоналу становить менше 95%”, - говориться в документі.

Напередодні повідомлялося, що в Криму за добу зареєстрували 379 нових випадків коронавірусу.

За інформацією управління Росспоживнагляду по Криму і Севастополю, лідером по захворюваності COVID-19 на півострові другий тиждень поспіль залишається Судак.

17 липня в Криму влада оголосила про введення нових обмежень у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. До цього в Криму мало не щодня фіксували антирекорди по захворюваності коронавірусом.

Дані російської влади Криму і Севастополя про захворюваність коронавірусом не підтверджені міжнародними організаціями та іншими незалежними джерелами. Правозахисники стверджують, що ця статистика суттєво занижена, оскільки не відображає багатьох важливих факторів, включаючи інфікування в рядах російських військових і спецслужб.