На зустрічі сторони також підняли такі питання, як реформа держконцерну Укроборонпром, судова реформа і зміни в закон про СБУ.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у середу, 21 квітня, провів переговори з послами країн Великої сімки, в ході яких сторони обговорили ряд питань, включаючи загострення на Донбасі і обмін полоненими. Про це повідомила прес-служба ОП.

Так, передусім керівник ОП розповів співрозмовникам про ситуацію на сході України та про хід переговорів зі встановлення миру в регіоні. Зокрема, йшлося про відеоконференцію радників лідерів країн "нормандської четвірки" і прийняту за її підсумками заяву.

"Я сподіваюся, що вдасться знайти вихід, щоб за посередництва СММ ОБСЄ ефективно контролювати порушення режиму припинення вогню. Також українська сторона запропонувала, щоб група з безпеки ТКГ безумовно збиралася у випадках, якщо обстріли на Донбасі спричинять загибель людей. Вважаємо, що має бути більш сувора відповідальність за снайперські обстріли", - запропонував Єрмак.

Також він відзначив повну зупинку процесу обміну полоненими. За словами глави ОП, Україна готова напередодні Великодня віддати п'ятьох осіб, але відповіді з іншого боку немає.

Крім того, Єрмак наголосив на важливості підтримки України країнами G7 на її шляху в ЄС і НАТО.

В ході зустрічі сторони обговорили також реформу держконцерну Укроборонпром, судову реформу і зміни в закон про Службу безпеки України.