Уже майже місяць, як ворог підійшов до кордону регіону, і щоб перетнути його, жертвує резервами і знищує все на своєму шляху.

Для просування у напрямку адмінкордону Луганської області російські окупанти знищують міста та села. Про це 26 липня повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

"Щоб закріпитися на Луганщині, росіяни з жорстокістю спалюють населені пункти, які не підкоряються. Розбиваючи одразу кілька вулиць, окупанти покращують своє тактичне становище для наступу на Донеччину", - зазначив губернатор.

Гайдай уточнив, що напередодні росіяни вдарили чотирма ракетами, організували два масивні артилерійські обстріли і ще двічі застосовували міномети там, де їм вдалося трохи наблизитися.

"Уся країна бачила, що окупанти залишають лише попіл як від великих міст, так і від зовсім маленьких населених пунктів. Або те, що вони зробили із Врубівкою, коли треба було якнайшвидше прорватися до Лисичанська. Або з Новотошківським, де залишилося лише десять осіб серед місцевого населення, ще у квітні", - наголосив голова ОВА.

Він нагадав, що вже майже місяць, як ворог підійшов до кордону регіону, і щоб перетнути його, "жертвує всіма резервами і спалює села на Луганщині та Донеччині".

Минулої доби ЗСУ відбили чотири штурми ворога, на п'ятому напрямку бої тривають і досі.

Десятки населених пунктів зазнали обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії, вісім разів війська РФ задіяли авіацію.