Сергій Гайдай зазначив, що військові РФ тиснуть не лише з боку Лисичанська та Попасної, а й із Ізюмського напрямку.

На Луганщині українські військові майже щодня знешкоджують диверсійно-розвідувальні групи та знищують ворожі склади боєприпасів. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Російська армія не припиняє обстріли. Однак, швидше за все, береже існуючі запаси снарядів, тому що їхнє постачання перервано роботою нашої нової далекобійної зброї. Нещодавно здетонували військові склади в Кадіївці та Луганську. Сьогодні вночі у промзоні Луганська теж було неспокійно. Тому вперед знову йдуть ДРГ окупантів, які намагаються шукати слабкі місця у нашій обороні. Посилення диверсійних розвідувальних заходів обумовлюється нестачею боєприпасів", - зазначив він.

За словами голови Луганської ОВА, військові РФ тиснуть не лише з боку Лисичанська та Попасної, а й із Ізюмського напрямку.

Він зазначив, що до тих населених пунктів Луганської області, які ще тримають ЗСУ, звідти далеко. Проте дії росіян загрожують великим містам Донецької області та можуть порушити чи змусити перебудувати українські захисні укріплення.

Крім того, військові РФ не припиняють авіаційного та артилерійського тиску в районах адміністративних кордонів областей. Окупанти б'ють по Верхньокам'янському та Білогорівці - за добу було завдано чотирьох ракетних і двох авіаційних ударів.

Також 12 липня росіяни 13 разів застосовували артилерію по мирних будинках у цих та прилеглих населених пунктах.