Наразі ситуація в Бахмуті Донецької області залишається складною, російські загарбники продовжують обстрілювати місто. Ще 4200 цивільних залишаються в місті, серед них – 33 дитини. Про це в коментарі УНН розповіли в Бахмутській міській раді.

«На сьогодні в місті Бахмут залишається 4200 осіб, серед них дітей – 33, вони підлягають евакуації. Ситуація у місті залишається важкою, адже Бахмут перебуває під постійними ворожими обстрілами. Люди, які залишилися, забезпечені гуманітарною допомогою: продуктами харчування, водою, найнеобхіднішими засобами гігієни», – повідомили в мерії.

Також у місті продовжують працювати два "пункти незламності", один з яких – для цілодобового перебування, і там можна залишитися з ночівлею.

«Зазвичай люди перебувають в "пункті незламності" за потреби. Частіше вони у своїх сховищах, тобто, підвальних приміщеннях, обладнаних під сховища. А до пункту приходять, коли необхідний мобільний звʼязок та інтернет, аби звʼязатися з рідними чи випити гарячого чаю. Але є й ті, хто перебуває в "пункті незламності" на постійній основі», – зазначили в мерії.

Нагадаємо

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський сьогодні повідомив, що ситуація довкола Бахмута у Донецькій області залишається складною. Штурмовики "вагнерівців" наступають з декількох напрямків. Відбиваються всі спроби противника захопити місто.