Вранці піротехніки виявили біля корпусу лікарні нерозірваний снаряд. Також повідомляється про серйозні пошкодження медустанови.

У лікарні міста Красногорівка Донецької області, яку напередодні обстріляли сепаратисти, помер пацієнт. Про це в середу, 5 травня, повідомляє ТСН.

Зазначається, що смерть у відділенні, де перебували хворі на коронавірус, настала незабаром після обстрілу, однак її причина точно невідома.

"Минулося без жертв, люди відбулися переляком. Пацієнтів з COVID-19 не евакуйовували. Втім, після обстрілу, ймовірно, через хвилювання і стрес помер один з пацієнтів, який тяжко хворів на коронавірус", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що одна 120-міліметрова міна, яку випустили сепаратисти, вибухнула між двома корпусами місцевої лікарні, але ближче до адміністративно-господарської будівлі прямо біля ѓанку. Навпроти розташоване терапевтичне відділення, переобладнане під інфекційне відділення.

На момент обстрілу в палатах на лікарняних ліжках і з кисневими масками на обличчях перебувало 38 хворих і медперсонал. Загалом у двох корпусах було близько 60 осіб.

Також повідомляється, що у двоповерховій будівлі, зі сторони, де впала міна, навколо ѓанку, вибуховою хвилею вибило шибки. Уламками, ніби гострою бритвою, скосило дерева. Частина уламків пошкодила цегляні стіни. Дісталося й одній з машин невідкладної медичної допомоги, в якої розбите скло.

У прес-центрі штабу ООС повідомили, що внаслідок обстрілу осколками було знищено 15 вікон першого корпусу лікарні, 15 вікон у двоповерховій господарчій будівлі на території лікарні і пошкоджені лінії електропередач, які живлять будівлю першого корпусу.

На місці вранці працювали сапери, поліцейські і військові. Під час обстеження території вони знайшли снаряд, повідомили в прес-службі ДСНС області. Його вилучили для подальшого знешкодження.