Півтора десятки населених пунктів залишилися без електрики, два селища без газу, і одне місто – без води.

У Донецькій області 15 населених пунктів повністю знеструмлено через обстріл сепаратистів, ще один – частково. Про це у вівторок, 22 лютого, повідомив на брифінгу керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

"В результаті обстрілів російських окупаційних військ суттєво постраждала інфраструктура. Наразі знеструмлено 15 населених пунктів на лінії розмежування та частково - селище міського типу Верхньоторецьке", - сказав Кириленко.

Він додав, що заявки на проведення ремонтних робіт подані по всіх об'єктах до штабу ООС, СЦКК, Групи ЦВК (СІМІК). Проте, поки що дозволи від військових на проведення ремонтних робіт не отримані.

Він також нагадав, що вчора, 21 лютого, було пошкоджено газопроводи в селищі Новолуганське і без газопостачання залишилося 200 абонентів. Також без газопостачання залишилося селище Новогнатівка Волноваського району, де є 27 абонентів. Для проведення відновлювальних робіт потрібне узгодження з ЗСУ та розмінування, уточнив Кириленко.

Тим часом у МВС повідомили, що внаслідок обстрілів жителі Попасної залишилися без водопостачання.

"Сьогодні під час обстрілу було пошкоджено електропостачання водонапірної станції у місті Золоте-3 (колишній Стахановець). Місцеве енергетичне підприємство через напруженість ситуації не має змоги оперативно розпочати ремонтні роботи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що без водопостачання залишилось 3312 абонентів. Серед них – місцева школа-гімназія, дитячий садок, поліклініка та інші об'єкти соціальної інфраструктури. Всі вони оснащені ємностями для води на 2-4 тонни, на території деяких розташовані свердловини, що діють.

До речі, у мережі з'явилися відео сьогоднішнього обстрілу міста Щастя із градів.