Документи, подані в ЗМІ, нібито були представлені селективно і "малюють неправдиву картину компанії", стверджує Марк Цукерберг.

Засновник Facebook Марк Цукерберг уперше відреагував на публікацію у ЗМІ "Facebook Papers" ("архів Facebook" - ред.). Свою заяву Цукерберг опублікував у вівторок, 26 жовтня.

Зазначимо, що злиті внутрішні документи компанії свідчать, що соцмережа нехтувала принципами свободи слова та рівноправності.

"Я вважаю, що великі організації повинні ретельно перевірятися, і я б волів жити в суспільстві, де це є, ніж у суспільстві, де цього немає. Добросовісна критика допомагає нам стати кращими. Але я вважаю, що те, що ми бачимо, - це скоординована спроба вибірково використовувати документи, що просочилися, щоб представити спотворену картину про нашу компанію", - сказав Цукерберг.

За його словами, компанія при ухваленні рішень має знайти баланс між конкуруючими поняттями соціальної справедливості, такими як свобода слова та зниження шкідливого контенту або впровадження шифрування для конфіденційності та підтримка правоохоронних органів.

"Я неодноразово закликав до регулювання, щоб внести ясність, тому що я не думаю, що компанії мають ухвалювати багато з цих рішень самостійно", - додав Цукерберг.