Актор театру імені Івана Франка, зірка Кріпосної Олександр Печериця, який з початку повномасштабної війни вступив до лав ЗСУ, зізнався, що в особливо складних ситуаціях бійці можуть покладатися лише на свої знання та досвід.

Про це він повідомив в інтерв'ю Аліні Доротюк для її YouTube-каналу.
 
За його словами, на фронті немає місця для паніки, тим самим потрібно робити те, що вмієш.
 
"Я не знаю, хто може сказати, що на війні не страшно. Дуже страшно! Ти озброєний своїми знаннями і вже орієнтуєшся: ага, тут є укриття, у разі обстрілу робити ось це, у разі нападу – займай свою позицію. Є набір певних знань, які допомагають тобі в ситуаціях, коли страшно. Ти знаєш, що робити – і робиш це. Нічого складного тут немає. Але страшно всім. Особливо, коли свистять кулі, снаряди, вибухи поряд", - сказав він.
 
Водночас зірка зізнався, щоб не збожеволіти через постійні ворожі обстріли, захисники Батьківщини намагаються весь час жартувати.
 
"Ми весь час один одного тролимо, ми весь час один одного підколюємо. Ось цей момент зміни настрою відбувається дуже часто. Від того, що у твоїй крові гуляє адреналін від обстрілу до обстрілу, то коли він виходить із крові, ти впадаєш у певну апатію, втому, нічого не хочеться, все тебе дратує... І ось гумор завжди допомагає... Намагаємося весь час жартувати... Мені здається, в українській армії без гумору неможливо... Аби не збожеволіти, ти жартуєш, і воно стає якось краще і не так страшно", - зізнався артист.