У столиці за два роки модернізували Дніпровську водопровідну станцію, на черзі - Деснянська.
 

У Києві 40% водопровідної води очищається за допомогою безхлорних технологій, які використовують в ЄС. Про це повідомляє КМДА з посиланням на Київводоканал.
 
Відзначається, що це стало можливим завдяки модернізації Дніпровської водопровідної станції в 2018-2020 роках і будівництву заводу з виробництва діоксиду хлору. Також було модернізовано 14 артезіанських насосних станцій, на яких одразу виробляють засіб для очищення води - гіпохлорит натрію.
 
Крім того, щоб знезаражена за новою технологією вода до подачі в мережу зберігалася в належних умовах і не втрачали своєї якості, Київводоканал реконструював резервуар чистої води ємністю 5 тисяч кубометрів на Дніпровській водопровідній станції. Німецькі матеріали, які було використано для цього, дозволять експлуатувати станцію ще як мінімум 50 років.
 
Також повідомляється, що в найближчі два роки заплановано модернізувати Деснянську водопровідну станцію, після цього все населення столиці отримуватиме питну воду, яку буде знезаражено за сучасними європейськими технологіями.