Якщо у столиці впродовж найближчих днів спостерігатиметься погіршення протиепідемічних умов, зокрема щодо рівня завантаженості ліжок в медзакладах, Київ може запровадити додаткові обмеження для роботи закладів дошкільної та початкової освіти і громадського транспорту.

Про це УНН повідомив заявив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

“Рішення (щодо закриття шкіл та дитсадків, зупинки громадського транспорту — ред.) приймає штаб із надзвичайних ситуацій у випадку погіршення епідемічної ситуації, виключно за показниками захворюваності. На сьогодні необхідно у середу-четвер промоніторити ситуацію, тому що це — ключові дні, за якими можна зробити висновки. Якщо не буде покращення, необхідно буде впроваджувати додаткові заходи, що вже озвучував мер, щодо посилення заходів у дитячих дошкільних закладах, школах і на транспорті. Рішення буде прийматись виключно штабом КМДА”, — сказав Рубан.

На запитання про те, за яких показників школи у Києві можуть закрити, а транспорт — зупинити, він відповів, що чітких показників немає.

“Рішення буде прийматись виключно комісією. Показники - якщо буде погіршення ситуації. А саме погіршення ситуації - це перевантаження ліжкомісць або прогнозоване перевантаження ліжкомісць, то дійсно буде таке рішення”, — додав співрозмовник УНН.