Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) видала державному "Ощадбанку" дозвіл на відкриття залу ігрових автоматів або букмекерської контори в київському готелі Ramada Encore Kyiv.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Згідно з оприлюдненим документом, гральний зал площею 1008 кв.м буде розташований на другому поверсі корпусу № 3 готелю, який знаходиться за адресою вулиця Столичне шосе, 103. Ramada Encore Kyiv має категорію "чотири зірки".

Зазначається, що "Ощадбанк" подав до КРАІЛ заявку на отримання дозволу 10 серпня. Розгляд заявки та прийняття позитивного рішення зайняло шість днів.

У "Ощадбанку" підкреслили, що до них звернувся оператор 4-зіркового готелю "Ramada Encore Kyiv, який орендує (з правом викупу) будівлю, що належить банку, з проханням отримати у відповідної комісії сертифікат приміщення згідно з Законом України "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор". Таку сертифікацію може отримати лише власник приміщення, яким наразі є "Ощадбанк".

"Приміщення є непрофільним активом банку, яке він отримав на баланс у рамках фінансової реструктуризації проблемного позичальника. Приміщення знаходиться в оренді з правом подальшого викупу, і саме орендар планує організувати на його базі гральний заклад. "Ощадбанк" не планує здійснювати будь-яку діяльність, яка стосується організації азартних ігор", - підкреслила прес-служба банку.

"Ощадбанк": що необхідно знати

"Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстрований Національним банком України 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.