Міський голова забезпечив підробку звіту про оцінку майна та ввів в оману комісії міськради та її депутатів, вважають у НАБУ.

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру мера одного з міст Київської області. Йому інкримінують махінації з нерухомістю, повідомляє НАБУ у п'ятницю, 23 вересня.

Вказано, що у 2018 році Білоцерківська міська рада придбала недобудовану будівлю для потреб міста за 24 млн гривень, хоча її ринкова вартість була суттєво нижчою.

У НАБУ вважають, що міський голова забезпечив підробку звіту про оцінку майна та ввів в оману профільні комісії міськради та її депутатів, щоб вони проголосували за виділення з місцевого бюджету коштів на купівлю недобудови.

Замовлена ​​слідством експертиза показала, що місто переплатило за цю будівлю 8,73 млн. гривень.

Дії мера кваліфікували за статтями про зловживання владою та підробку документів (ч.2 ст.364, ч.4. ст.358 КК України). Підозри також отримали оцінювач та колишній власник недобудови (останній – заочно).

Ім'я підозрюваного у повідомленні не вказано, але LIGA.net стверджує, що на оприлюднених фотографіях НАБУ зображено кабінет міського голови Білої Церкви Геннадія Дикого та недобудований центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) у цьому місті. Саме цей ЦНАП є об'єктом злочину, який інкримінують меру.

 

НАБУ