Джанкой – це головний залізничний хаб, який допомагає росії доставляти ракети для кораблів чорноморського флоту. Удар по цьому логістичному центру чітко дав зрозуміти ворогу, що Україна контролює і його. Про це в коментарі УНН розповів військовий експерт Олег Жданов.

«Удар по Джанкою важливий тим, що показав рф: ми можемо контролювати головний залізничний хаб – Крим. Справа в тому, що іншої гілки залізниці не існує. А вантажівками це довго і це ще більш небезпечно, тому що ми можемо їх дістати.

Тож, таким чином продемонстрували росії, що її логістичні спроможності зменшуються. Тепер росіянам треба або зменшувати кількість ракет у черговому ракетному ударі, або чекати, поки їх ВПК не виробить нові», – розповів Жданов.

Скільки ракет типу “Калібр” було уражено, поки не відомо. У таких випадках обовʼязково проводиться підтвердження ураження, і агентурна розвідка повинна на місці підрахувати і передати дані. Але поки не відомо, чи будуть вони оприлюднені.

«Я би не сказав, що цей удар суттєво послабить російські ракетні війська. Це просто зменшить кількість ракет у черговому масованому ракетному ударі. Бо зазвичай вони накопичують і готуються, а цей план їм дещо зіпсували. Але вони і далі виробляють високоточні ракети. Згідно з даними нашої розвідки, на сьогодні спроможність ВПК росії складає приблизно 40-50 ракет на місяць. Можливо, це була якраз партія із 10-20 ракет, які виготовили підприємства росії. Її везли для бойового застосування в місто Севастополь, тому що там кораблі заходять і завантажуються ракетами», – припустив Жданов.

Нагадаємо

ГУР повідомило, що вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети “Калибр НК” під час їхнього транспортування залізницею.