Зеленський за підсумками засідання Ставки верховного головнокомандувача зазначив, що ситуація на фронті "дуже жорстка".

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія намагається затягнути війну, а Україна має прискорити події та постачання зброї.

"Робимо все, щоб наш тиск все ж таки переважив штурмові можливості окупантів. І дуже важливо при цьому зберігати динаміку оборонної підтримки від наших партнерів. Швидкість поставки була і буде одним із ключових факторів у цій війні. Росія сподівається затягнути війну, виснажувати наші сили. Ми повинні зробити час нашою зброєю. Маємо прискорювати події", - сказав Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

Президент за підсумками засідання Ставки верховного головнокомандувача зазначив, що ситуація на фронті є "дуже жорсткою".

"Бахмутський, Вугледарський та інші напрями в Донецькій області - це постійні російські штурми. Постійні спроби прорвати нашу оборону. Ворог не зважає на людей і незважаючи на численні свої втрати зберігає високу інтенсивність атак. У деяких своїх війнах Росія втрачала в цілому менше, ніж кладе там, зокрема, під Бахмутом", - сказав він.

Президент нагадав, що на цьому тижні Україна має вагомі оборонні результати у відносинах із Сполученими Штатами, Німеччиною, Польщею, Канадою, Бельгією, Норвегією, Італією та іншими країнами.

"Наступний тиждень ми повинні зробити не менш сильним для нашої оборони", - заявив він.