У Букінгемському палаці, після коронації Карла III, мають намір прибрати титул “королеви-консорта” для його дружини Камілли, замінивши його титулом “королеви”. Про це повідомляє газета Daily Mail із посиланням на джерела, пише УНН.

"Букінгемський палац має намір офіційно називати Каміллу "королевою", а не "королевою-консортом". Зміни, найімовірніше, відбудуться після коронації короля Карла в травні", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, першим кроком до такого рішення став захід на честь другої річниці читацького клубу королеви без консорта, який провела дружина короля в четвер.

Як пише Daily Mail, у палаці існує думка, що Каміллі, можливо, буде простіше називатися просто королевою, коли прийде час.

За даними видання, принц Філіп офіційно був принцом-консортом, проте його так не називали. А дружина короля Георга V технічно також була королевою-консортом, але на публіці її називали королевою Єлизаветою.

Коронація короля Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Карла III стане трьома днями "церемоніальних, святкових і громадських заходів". Церемонія розпочнеться з 6 травня.

Триденні вихідні на початку травня у Великій Британії включатимуть дві грандіозні процесії, церковну службу, зоряний концерт у Віндзорському замку і день волонтерства.