росія заявила, що "все ще підтримує" контакти зі Сполученими Штатами щодо Договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО-3), попри призупинення його дії минулого місяця, але "шансів повернутися до нього мало". Про це пише УНН, посилаючись на Reuters.

"Гіпотетична можливість повернутися до цього сюжету може виникнути тільки тоді, коли і якщо Вашингтон перегляне свій деструктивний курс ескалації щодо рф, неприйнятний і в усіх аспектах руйнівний для того, що можна назвати залишками від наших відносин між москвою і Вашингтоном", - заявив зступник міністра закордонних справ рф Сергій Рябков.

Він зазначив, що росія "дотримуватиметься" обмежень, які прописані у Договорі, проте виключив відновлення взаємних інспекцій, заявивши, що це "неможливо".

За словами аналітиків, зрив СНО-3 або нездатність його продовжити після закінчення терміну дії у 2026 році збільшить ядерні ризики в період загострення конфронтації між москвою і Вашингтоном через війну росії в Україні.

Нагадаємо

Російський диктатор володимир путін 28 лютого підписав закон про призупинення участі російської федерації в Договорі зі скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО, СНО-3).