путін взяв участь у святкуванні 80-річчя перемоги Радянського Союзу над нацистськими військами у Сталінградській битві, порівнявши бойові дії із вторгненням нацистської Німеччини та натякнувши, що Москва може застосувати ядерну зброю, передає УНН.

путін прибув до Волгограда на урочистості з нагоди 80-річчя перемоги Радянського Союзу в Сталінградській битві.

Він порівняв так звану спеціальну військову операцію росії в Україні з війною проти нацистської Німеччини в 1941-1945 роках і заявив, що росіяни готові йти до кінця.

"Знову і знову ми змушені відбивати агресію колективного Заходу. Ми не направляємо до їхніх кордонів танки, але нам є чим відповісти, і йтиметься не лише про використання бронетехніки. Це мають розуміти всі", - додав він.

"Сучасна війна з росією буде зовсім іншою. Це неймовірно, але факт. Нам знову загрожують німецькі танки "Леопард".

"Готовність йти до кінця, робити неможливе заради Батьківщини, заради правди була – і є – у крові, у характері нашого багатонаціонального народу", – сказав путін.

Напередодні приїзду путіна у Волгограді відкрили погруддя диктатору Йосипу Сталіну.

Відколи путін прийшов до влади в росії в 2000 році, все більше росіян позитивно оцінюють роль деспоту в історії, і аналітики вказують на поступову реабілітацію Сталіна в країні.

Газета "Коммерсант" повідомила, що депутатам від "єдиної росії" було наказано порівняти боротьбу в Україні зі Сталінградом.

Сталінградська битва 1942-43 років вирувала майже шість місяців, і коли вона закінчилася, місто лежало в руїнах, і загинуло понад мільйон солдатів та мирних жителів.

Перемога Червоної Армії стала поворотним моментом для Радянського Союзу, який зазнав кілька важких поразок. Радянський Союз втратив близько 20 млн людей у Другій світовій війні.

Місто було перейменовано на Волгоград у 1961 році, через вісім років після смерті Сталіна.

З 2013 року місто тимчасово перейменовується у Сталінград кілька разів на рік, у тому числі 2 лютого та 9 травня, коли в росії проводяться загальнонаціональні урочистості, присвячені роковинам перемоги СРСР у Другій світовій війні.