Росіяни виділили 18,5 мільярдів рублів на "зомбування" дітей та проводять у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області набір до організацій по типу "юнармії".

Таким чином вони намагаються нав'язати пропаганду рф, розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

"Ворог зрозумів, що дорослих людей йому складно переконати й перевести на свою сторону, тому масово знущається з дітей. Сьогодні вони виділили 18,5 мільярдів рублів на зомбування дітей, а саме на фінансування 10 фейкових громадських організацій, але вони всі про одне - "юнармія", "юг молодой", "рух перших" і так далі. Вони масово намагаються затягнути дітей у ці організації для того, щоб їх зазомбувати", - заявив Федоров.

За його словами, учасників цих організацій змушують писати листи російським солдатам, співати гімн рф. Федоров розповів, що у тимчасово окупованому Енергодарі російські загарбники наразі намагаються забрати дітей начебто на "канікули" в один з регіонів рф, щоб у таборі "масово промивати мозок".

"Сьогодні наші діти знаходяться в надвеликій небезпеці, ми маємо їх визволяти. Попереду вступна кампанія у вищі навчальні заклади. Ми маємо докласти усіх зусиль, щоб наші мелітопольські діти вступали до європейських або українських ВНЗ задля того, щоб у дітей і молоді було майбутнє, а не зомбування і полон у росії", - підсумував міський голова.