Казахстан офіційно підтримав “мирний план” Китаю щодо політичного врегулювання війни в Україні. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій МЗС Казахстану, передає УНН.

“Республіка Казахстан вітає позицію Китайської Народної Республіки щодо політичного врегулювання української кризи, котра заслуговує на підтримку, як така, що сприяє припиненню кровопролиття на основі територіальної цілісності, незалежності та суверенітету держав відповідно до основоположних принципів Статуту Організації Об’єднаних Націй. Вважаємо безальтернативним мирне вирішення цієї проблеми виключно на основі міжнародного права та принципів Статуту ООН”, — йдеться в заяві.

Зазначається, що Казахстан виступає за те, щоб залучені у воєнний конфлікт сторони “виявили добру волю, припинили бойові дії та скоріше сіли за стіл переговорів, а світова спільнота всіляко сприяла дипломатичному вирішенню ситуації”.

В МЗС додали: “Казахстан також наголошує на схожості підходів наших країн до вирішення актуальних проблем сучасності, викладених у Концепції Ініціативи глобальної безпеки Китайської Народної Республіки”.

Нагадаємо 

Міністерство закордонних справ Китаю на своєму сайті опублікувало 12 пунктів, які на думку країни допоможуть мирному врегулюванню в Україні.

Будь-який “мирний” план, що передбачає тільки “припинення вогню” і, як наслідок, нову лінію поділу і продовження окупації території України – це про наступні етапи російського геноциду. Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, коментуючи “мирний” план Китаю щодо завершення війни росії проти України.

Президент США Джо Байден заявив, що запропонований Китаєм “мирний план” щодо закінчення війни в Україні вигідний тільки росії.