Велика Британія сподівається, що президент рф володимир путін перегляне "необдумане рішення" призупинити участь росії у Договорі про стратегічні наступальні озброєння. Про це заявив речник прем’єр-міністра Сполученого Королівства Ріші Сунака, пише УНН з посиланням на CNN.

За словами речника, у Британії сподіваються, що путін "перегляне своє необдумане рішення призупинити участь росії в новому договорі СНО". Він додав, що контроль над озброєннями є "життєво важливим для глобальної безпеки", а ця заява є черговим прикладом того, що диктатор ставить під загрозу глобальну безпеку "заради політичної вигоди".

Російський диктатор володимир путін під час свого виступу до федеральних зборів рф 21 лютого заявив, що росія призупинила участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння, а також готова до випробування ядерної зброї.

Пізніше міністерство закордонних справ рф зазначило, що ця дія є "зворотною" і що, попри оголошення путіна, москва "дотримуватиметься обмеження щодо ядерних озброєнь, встановленого договором".

Нагадаємо

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, коментуючи виступ путіна, заявив, що диктатор вчергове повторив "старі страшилки" та обіцянки, а також намагався "приспати пильність казковими проєктами та страшилками про агресивний Захід".