У пресслужбі кремля повідомили, що володимир путін відвідав Маріуполь, пише УНН.

У кремлі заявляють, що путін прилетів до окупованого Маріуполя на гелікоптері (ймовірно летів він з окупованого Криму, де перебував з візитом напередодні). Після прибуття до Маріуполя путін, нібито за кермом авто, «об’їхав кілька районів міста, оглянув берегову лінію в районі яхт-клубу, будівлю театру, пам’ятні місця».

Також диктатор ознайомився з перебігом відновлювальних робіт у місті та околицях, а у мікрорайоні Невський поспілкувався з місцевими жителями та навіть відвідав оселю однієї з родин.

Речник диктатора пєсков заявив, що «путін дасть доручення розібратися з проблемами, про які розповіли йому мешканці Маріуполя: це затримки виплат зарплат, оформлення російського громадянства та російських паспортів».

Ще до появи офіційного повідомлення про візит диктатора до практично повністю зруйнованого росіянами міста, в мережі почали з’являтися відео та фото цього візиту. Багато хто звернув увагу, що візит відбувся вночі та після історичного рішення Міжнародного кримінального суду щодо видачі ордеру на арешт путіна. В інтернеті також провели історичні паралелі між візитом путіна та візитом до Маріуполя у грудні 1941 року Адольфа Гітлера.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Телеграм-каналі оприлюднив кілька фрагментів відео з візиту путіна до міста. Зокрема, відомо, що диктатор побував у приміщенні Філармонії, де раніше планували провести показовий суд над захопленими в полон українськими військовими. Тоді у приміщенні звели залізні клітки для полонених, наразі їх прибрали.

Наразі також повідомляється, що йде активна ідентифікація осіб, з числа місцевих жителів, які спілкувалися з путіним та дякували за «порятунок» міста.

 

Водночас російський опозиційний Телеграм-канал «Можем объяснить», наводять слова мешканців Маріуполя, яких обурив візит путіна, який вони назвали показухою. Вони пишуть, що мікрорайон, який відвідав диктатор, єдиний відбудований у практично повністю зруйнованому місті – його використовують як візитівку з пропагандистською метою.

«Шкода, що він до нашої хати не під'їхав, лівий берег, площа! Без вікон, без дверей, без гарячої води та опалення. Поговорив би з місцевими жителями», — пише у місцевому чаті жителька міста. Також Телеграм-канал наводить слова мешканки «Невського» Ірини Волосатової, яка заявляє, що про візит путіна їх не попереджали і побачили вони його з вікна. Наразі саме Волосатову, як стверджує ресурс Маріуполь.Спротив, опізнали як маріупольчанку, яка заявила путіну, що мікрорайон «Невськи» - «кусочок рая».