Канада направить до України чотири танки Leopard 2, заявила у четвер міністр оборони Канади Аніта Ананд, передає УНН з посиланням на парламентського репортера CTV News в Twitter.

Міністр оборони додала, що пожертвування надасть солдатам тактичної переваги завдяки їхній "відмінній мобільності, вогневій потужності та живучості" і дозволить Україні відвоювати ще більшу частину своєї території.

Танки готові до бою і будуть розгорнуті найближчими тижнями, сказала Ананд, додавши, що низка військовослужбовців канадських збройних сил буде спрямована на навчання українських солдатів навичкам, необхідним їм для роботи з технікою.

Міністр оборони також зазначила, що кількість закладених танків може збільшитися, "оскільки ми погоджуємо плани пожертв та підтримки з нашими союзниками" та спільно працюємо над об'єднанням боєприпасів та запасних частин.

"Танки непросто обслуговувати, але їх підтримка матиме важливе значення для загального успіху та перемоги України", - сказала вона, вказавши на складність їх експлуатації.

Канада обговорить, як забезпечити "довгостроковий успіх наших пожертв" з Німеччиною, Фінляндією, Португалією, Іспанією та Нідерландами, додала міністр.

Зазначимо, що Канада має 112 "Леопрадів".