Українські захисники на сьогодні не взяли під контроль Кінбурн, окупанти проводять тут перегруповання.

Збройні сили України наразі не встановили контроль над Кінбурнською косою у Миколаївській області. Російські окупанти нині здійснюють перегруповання у цьому районі. Про це повідомив начальник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін в ефірі єдиного телемарафону новин у вівторок, 29 листопада.

За його словами, ситуація на Кінбурнській косі є контрольованою.

"Наразі ворог там здійснює перегруповання. Ситуація, яка відбувається на Кінбурнській косі, – контрольована. Поки що, наразі, про контроль над Кінбурнською косою з боку Збройних сил України не йдеться", - пояснив він.

Спікер також описав ситуацію на південному напрямку: російські окупанти продовжують постійні обстріли Херсона, щоб "посіяти страх і паніку серед мирного населення" та "тримати в тонусі" українські сили. ЗСУ у відповідь теж намагаються "тримати ворога в тонусі", додав Єрін.

Окупанти продовжують обладнання своїх позицій в інженерному плані та готуються до оборони. Крім того, загарбники вивозять місцевих мешканців із їхніх будинків та вилучають зброю, додав представник Сил оборони Таврійського напрямку.