Львівська влада запевняє, що не давала поліцейському проїзний документ, а сама перепустка на відео - старого зразка.

Перепустка на в'їзд до пішохідної зони центральної частини Львова наразі має новий зразок. Про це заявила керівник ЛКП Ратуша-Сервіс Ірина Тихоліз.

Так вона прокоментувала  інцидент, який трапився напередодні - місцевий начальник управління поліції подарував своїй дівчині перепустку на проїзд площею Ринок.

За її словами, ці нові перепустки діють з березня 2021 року. У зв'язку з цим пропуск з відео, що розповсюджується в соцмережах, втратив силу ще два роки тому.

Чиновниця додала, що для того, щоб мати можливість заїхати до центру міста, крім чинної перепустки, транспортний засіб має бути внесений до електронної бази даних.

Вона додала, що на підставі опублікованого відео розпочалося службове розслідування, і нині з'ясовується, що це був за документ у ролику.

"Сьогодні зразок старої перепустки можна знайти в інтернеті, а нових зразків у мережі немає", - запевнила Тихоліз.

За її словами, існує три категорії перепусток на в'їзд до пішохідної зони центральної частини міста: мешканців, бізнесу та службових машин.

«На всі перепустки, що видаються ЛКП Ратуша-сервіс, подаються відповідні документи через ЦНАП. Тобто потрібно звернутися до ЦНАПу та подати певний перелік документів", - додала вона.