Прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок суду щодо сексуального насильства стосовно неповнолітньої на Закарпатті. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, пише УНН.

«Закарпатська обласна прокуратура подала апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок Воловецького районного суду Закарпатської області та ухвалити новий вирок судом апеляційної інстанції», - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо

В Офісі Омбудсмена повідомили про резонансну справу, яка сталася у селі Верхні Ворота на Закарпатті. Троє підлітків постали перед судом за сексуальне насильство над 14-річною односельчанкою.

Як повідомляється, спочатку суддя Воловецького районного суду присудила хлопцям по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по ст. 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не 152-й статті (зґвалтування).

Представник регіонального представництва Офісу Омбудсмена побував у цьому селі.

Голова Закарпатської обласної адміністрації Віктор Микита повідомив, що доручив забезпечити, щоб нападники-фігуранти справи про сексуальне насильство та потерпіла дівчина не відвідували одну й ту ж школу одночасно.