Практично всі спеціальності потрібні для комплектування Збройних сил України, а також інших формувань.

У першу чергу зокрема призивають тих, хто має досвід проходження військової служби. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

«Звичайно, що призиваємо ми в першу чергу тих, хто має досвід проходження військової служби, а краще ще - досвід участі в антитерористичній операції або операції Об'єднаних сил. Також призов йде й громадян, які не проходили військової служби, але ця категорія в обов'язковому порядку направляється на навчання в навчальні центри або вищі військові навчальні заклади. Мінімальний термін складає один місяць індивідуальної підготовки, а далі в залежності від складності спеціальності цей термін може бути набагато більший», - розповів Горбач.

За його словами, практично всі спеціальності потрібні для комплектування ЗСУ.

«Практично всі спеціальності потрібні для комплектування Збройних сил України, а також інших формувань. Звичайно, що у відсотковому співвідношенні більше ми призиваємо загальновійськові спеціальності: стрільців, танкових, але не можна сказати, що нам не потрібні такі спеціальності, як зв'язківці, шифрувальники й так далі. Тобто, потреба є абсолютно однакова у всіх спеціальностях, але деяких ми призиваємо більше, деяких менше», - сказав Горбач.

Окрім того, він розповів про бронювання військовозобов’язаних.

«Стосовно категорій громадян, які підлягають або потрібно забронювати, – це все вирішується в індивідуальному порядку. Керівник установи або підприємства особисто клопоче щодо питання бронювання деяких громадян, яких більше потрібно в цивільному житті, ніж у військовому. Усе це через профільне Міністерство підіймається до Міністерства економіки, на підставі чого після узгодження з Міністерство оборони по кожному прізвищу окремо приймаються рішення», - пояснив Горбач.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що продовження мобілізації залежить від ходу війни. Її потребу розраховують військові, тому прогнози в цьому питанні є некоректними.

Маляр заявила, що мобілізація після Нового року можлива, але все залежить від ходу війни.