Банк UBS погодився купити Credit Suisse за 2 мільярди доларів, при цьому швейцарська влада готова змінити закони країни, щоб обійти голосування акціонерів. Про це пише Financial Times, передає УНН.

Про угоду з продажу всіх акцій між двома найбільшими банками Швейцарії буде оголошено вже ввечері в неділю.

За словами двох джерел FT, знайомих із цим питанням, Швейцарський національний банк погодився запропонувати UBS лінію ліквідності на 100 мільярдів доларів у рамках угоди.

За словами джерел, контакти між двома кредиторами були обмежені й на умови сильно вплинули Швейцарський національний банк та регулятор Finma. Вони додали, що Федеральна резервна система США дала свою згоду на угоду.

За повідомленням FT, відтік депозитів із Credit Suisse перевищив 10 млрд швейцарських франків на день наприкінці минулого тижня. Клієнти вивели із групи 111 млрд швейцарських франків за останні три місяці минулого року.

Уряд Швейцарії готує екстрені заходи для прискорення процесу поглинання та планує вжити закону, який дозволить обійти звичайний шеститижневий період консультацій, необхідний для акціонерів UBS, щоб угода могла бути укладена негайно, кажуть джерела.

За словами двох джерел, UBS різко скоротить інвестиційний банк Credit Suisse, тому об'єднана компанія становитиме не більше третини об'єднаної групи.

За словами людей, поінформованих із цього питання, учасники переговорів дали Credit Suisse кодове ім'я Cedar, а UBS називається Ulmus.

Угода з UBS укладена всього через кілька місяців після того, як Національний банк Саудівської Аравії та Катарське інвестиційне управління вклали близько 3 млрд швейцарських франків у Credit Suisse в рамках збільшення капіталу на 4 млрд швейцарських франків. Вони є двома найбільшими акціонерами банку та в сукупності володіють 17% акцій.