Виявляється, чай в пакетиках - це не просто "залив окропом і готово". Існують правила про те, скільки разів можна заварювати один пакетик і як довго можна заварювати чай. Дотримання цих простих порад зробить напій смачнішим і не зашкодить вашому здоров'ю.

Раніше УНІАН розповідав про те, чи можна вичавлювати чайний пакетик в чай.

Скільки часу заварювати чай в пакетиках зазвичай вказано на упаковці. Там же виробник визначає і найбільш правильну температуру води - адже не кожен чай варто заварювати окропом. 

Загальні правила, як довго можна заварювати чай
Час заварювання чаю в пакетиках залежить від самого сорту чаю і від форми пакетика. Зелений чай заварюється найменше, чорний трохи довше, а трав'яні чаї варто настоювати.

В середньому, в однокамерному пакетику чай завариться за 3-4 хвилини, в двокамерному - за 2-3 хвилини. У пірамідки зазвичай упаковують великі листи чаю, які можна заварювати 5-7 хвилин.

Скільки разів можна заварювати один пакетик
Далі слід розібратися, скільки разів можна заварювати чорний чай в пакетиках. Якщо сорт міцний, то його можна заварити кілька разів, але за умови, що робиться це відразу. Якщо чайний пакетик використати і відкласти на якийсь час, то заварювати його вдруге категорично не можна.

Чому не можна заварювати чай кілька разів, якщо він полежав деякий час? Справа не стільки в смаку, скільки в шкоді. У вологому теплому середовищі в чайному пакетику дуже швидко починають розмножуватися бактерії. Тому краще не економити на здоров'ї і все ж використовувати один чайний пакетик на одне заварювання.