Україна завершує цей опалювальний сезон з обсягами газу, які вищі від очікуваних. Й це попри блекаути й те, що газ використовували для генерації електроенергії. Про це в ефірі 1+1 заявив тимчасовий виконувач обов'язків генерального директора "Укртрансгаз" Роман Малютін.

"Ми пройшли цей сезон доволі успішно. Це був, напевно, один з найскладніших опалювальних сезонів", - заявив він.

Наразі, продовжив Малютін, Україна виходить на процес підготовки для майбутнього опалювального сезону. "Щойно нам дозволить баланс газу, ми почнемо закачування газу. Я думаю, ми своєчасно забезпечимо підготовку до опалювального сезону. Й наступного сезону забезпечимо теплом наших громадян і підприємства", - запевнив він.

Крім того, в українському інформаційному просторі циркулюють заяви про те, що вже цьогоріч Україна зможе повернути Крим та окуповані території Донбасу. Тож Малютін відповів, що йому важко говорити наразі про забезпечення цих територій газом. У відповідь на це ведуча Наталя Мосейчук поставила йому запитання: "Держава вам поставила завдання накопичити стільки газу, щоб ми потягнули Донецьк, Луганськ і Крим наступного року?". На що т.в.о. генерального директора "Укртрансгазу" сказав:

"Звичайно, перед нами стоять досить амбітні завдання, й ми повинні накопичити достатньо газу для забезпечення опалювального сезону в будь-якому випадку".