У Євросоюзі привітали рішення щодо видачі ордера на арешт російського диктатора володимира путіна та уповноваженої рф з прав дитини марії львової-бєлової та закликали країни-учасниці МКС до повної співпраці, інформує УНН.

"Європейський Союз взяв до відома рішення II Палати попереднього провадження Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт президента російської федерації володимира путіна та уповноваженого з прав дитини в офісі президента марії львової-бєлової у зв'язку з передбачуваними злочинами незаконної депортації та незаконної передачі дітей у контексті ситуації в Україні.

Як підкреслили глави держав і урядів держав-членів ЄС 15 грудня 2022 року, Європейський Союз вітає та заохочує подальші зусилля щодо забезпечення повної відповідальності за воєнні злочини та інші найсерйозніші злочини у зв’язку з агресивною війною росії проти України", - ідеться в повідомленні Європейської служби зовнішніх справ.

Зазначається, що ЄС розглядає рішення МКС як початок процесу притягнення російських лідерів до відповідальності за злочини та звірства, які вони наказують, дозволяють або здійснюють в Україні. Блок також висловив підтримку розслідуванням прокурора МКС в Україні та закликав всі держави-учасниці до повної співпраці.