Комендантська година в Києві буде скорочена. Ймовірно таке рішення буде ухвалене до кінця березня. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення Київської міської військової адміністрації.

Ймовірно комендантська година триватиме з 00:00 до 05:00 щоденно.

«Київська міська військова адміністрація методично і систематично вживає усі можливі заходи для покращення життя мешканців Києва із врахуванням усіх заходів безпеки.

Нещодавно КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці. Згідно якому частина блокпостів залишаться, частина перейде в «сплячий» режим, а решта буде повністю демонтована. Це рішення вже впроваджується. Воно зробить Київ більш комфортним для мешканців, розвантажить дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом.

Після вирішення питання щодо удосконалення системи інженерних загороджень, зараз триває процедурне узгодження щодо термінів і порядку зміни тривалості комендантської години в Києві. Згідно робочому варіанту, найвірогідніше з 26-го березня 2023 року комендантська година в столиці України скоротиться. Починаючи від вказаної дати, вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня», - йдеться у повідомленні КМВА.

Сергій Попко, начальник КМВА наголосив, що Київською міською військовою адміністрацією буде враховано усі гарантії безпеки населення, забезпечення організації стабільної життєдіяльності Києва та сприяння виконання бойових чи службових завдань ЗСУ і правоохоронців, можливість виконувати оборонні заходи, службові, бойові завдання тощо.

«Але в сотий, в тисячний раз усім нагадаю - Війна не закінчилася», - додав Попко.

Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки. Якщо в заборонений час людина знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право затримати дану особу і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години. У разі потреби може бути проведений огляд речей, транспортного засобу та навіть помешкання затриманого. Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу чи (в крайньому випадку) вогнепальну зброю.