Організатору та одному з його спільників призначено 11 років позбавлення волі, іншим трьом учасникам банди - по 9 років позбавлення волі, з конфіскацією особистого майна.

В Одесі за розбійні напади на банківські установи та інкасаторів організатора і чотирьох членів банди засуджено до 11 та 9 років позбавлення волі. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Повідомляється, що організатору та одному з його спільників призначено 11 років позбавлення волі, іншим трьом учасникам банди - по 9 років позбавлення волі, з конфіскацією особистого майна. Конфісковано й знаряддя вчинення злочинів (автомобілі, зброю, бронежилети тощо) в дохід держави, їх передано на потреби ЗСУ.

"Прокурор у суді довів, що у березні 2020 року лідер озброєного угруповання разом з членами банди готувались до вчинення нападу на банк. Вони озброїлися вогнепальною зброєю, радіостанціями та радіолокаційним обладнанням, в’язаними масками та іншими предметами, заздалегідь заготовленими для використання під час розбійного нападу. Довести свій злочинний план до кінця члени озброєної організованої банди не змогли, оскільки були викриті та затримані правоохоронцями", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків вилучено значну кількість зброї та набоїв до неї, предмети для маскування, рукавички, автомобільні номерні знаки та інші речові докази.

"Також доведено, що у вересні 2018 року зловмисники скоїли розбійний напад на інкасаторів та заволоділи понад 3,3 млн гривень. За цим епізодом до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна засуджено ще одного спільника", - додали в Офісі генпрокурора.