Суд також наклав арешт на низку товарних знаків JP Morgan та будь-які цінні папери, що належать американському банку.


Арбітражний суд Санкт-Петербурга і Ленінградської області наклав арешт на російські активи найбільшого банку США JP Morgan Chase за позовом місцевого банку ВТБ на 439,5 млн доларів. Про це повідомляє Reuters в середу, 24 квітня.

Суд заявив, що постановив арештувати всі кошти на банківських рахунках JP Morgan в Росії, включно з кореспондентськими рахунками та рахунками, відкритими на ім'я дочірньої компанії.

 

Також суд заарештував частки статутному капіталі російського комерційного банку Дж.П. Морган Банк Інтернешнл, що належать JP Morgan, і заборонив розпоряджатися частками у капіталі російської "дочки". Суд також наклав арешт на низку товарних знаків JP Morgan та будь-які цінні папери, що належать американському банку та іншим відповідачам.

 

Справа ВТБ проти JPMorgan є частиною спроб російського банку повернути заморожені після 24 лютого 2022 року кошти на закордонних рахунках.
 

У квітні 2024 року JP Morgan Chase подав до суду на ВТБ у Нью-Йорку з вимогою припинити спроби повернути 439,5 млн доларів із рахунка, який був заблокований у США. Російський суд не наклав арешт на цінні папери та майно, що належать фондам JPMorgan, а також на домен jpmorgan.ru.

 

У скарзі, поданій до федерального суду Мангеттена на початку квітня 2024 року, JPMorgan назвав спробу ВТБ повернути гроші в Росії "кричущим порушенням" угоди про розгляд спорів у Нью-Йорку. Найбільший американський банк заявив, що американське законодавство забороняє йому повертати 439,5 млн доларів.

 

JPMorgan Chase - найбільший за розмірами активів банківський холдинг США. Належить до "великої четвірки" найбільших банків США. Веде діяльність у сфері інвестицій, фінансових послуг, управління приватними капіталами тощо.