У Закарпатській області було повідомлено про підозру чоловікові, який переконував батьків продати своїх дітей для усиновлення в країни Євросоюзу. Успішна оборудка з дитиною повинна була принести зловмиснику 25 тисяч доларів. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Повідомляється, що зловмисник мав досвід роботи в освітніх закладах. Під час спілкування з батьками – «потенційними продавцями» – він наводив достатньо аргументів, чому дитині в умовах війни буде краще виїхати з країни. Підозрюваний знайшов жінку з Житомира. За продаж її однорічного сина чоловік пообіцяв 5 тисяч доларів і надав попередньо аванс у розмірі 1 тисячі доларів.

Сума, яку чоловік сподівався отримати за кожну угоду, становила 25 тисяч доларів. Однак, він був затриманий разом з матір'ю та хлопчиком на українсько-словацькому кордоні, коли намагався незаконно перетнути контрольний пункт пропуску "Малі Селменці". 

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у закінченому замаху на торгівлю малолітніми дітьми з метою експлуатації за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 149 КК України).  Зараз підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.  Правоохоронні органи продовжують проведення слідчих дій для повного розкриття всіх обставин цього злочину та залучення усіх осіб, причетних до нього.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими Управління СБУ в Закарпатській області, оперативниками відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття та Чопського прикордонного загону.