Судді місцевого суду на Черкащині повідомили про підозру у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України. Наразі вона перебуває під процесуальним керівництвом. Повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

За даними слідства, суддя одного з суддів Запорізької області після повномасштабного збройного вторгнення рф переїхала з тимчасово окупованої ворогом території у Черкаську область. Залишитися на підконтрольній Україні території вона хотіла лише з метою отримання довічного грошового утримання після виходу у відставку. За слідчими даними, вона виправдовувала агресію рф та використовувала російські наративи щодо конфлікту в Україні для переконання співрозмовників.

Суддя називала окуповані території "освобожденными" і визнавала Крим частиною рф. Також жінка спростовувала факти російського вторгнення та переконувала, що українські військові обстрілюють власне населення. Крім того, після початку повномаштабного вторгнення підозрювана неодноразово відвідувала тимчасово окупований Крим та зустрічала там Новий рік.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням ДБР за оперативного супроводу СБУ.