Прокуратура також не задоволена рішенням суду стосовно запобіжного заходу і планує його оскаржувати.

Роми на Закарпатті палили шини на знак протесту проти домашнього арешту для підозрюваного у вбивстві барона. Прокуратура оскаржуватиме рішення суду про зміну запобіжного заходу. Про це повідомили речниця Нацполіції на Закарпатті Ганна Дан та речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк, коментуючи ситуацію Укрінформу в п'ятницю, 26 грудня.

"Увечері 25 січня в Підвиноградові дійсно відбувалася масова акція протесту місцевих жителів щодо того, що під домашній арешт відпустили двох жителів селища, один з яких підозрюється в умисному вбивстві. Люди палили шини. Утім поліція забезпечила громадський порядок під час акції. Все минуло мирно", - повідомила представниця поліції

Поліцейські не допустили вчинення правопорушень та якихось активних дій з боку місцевих жителів, додала вона.

Речниця Закарпатської облпрокуратури додала, що прокуратура оскаржить рішення суду, яким підозрюваним з Підвиноградова не продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Там є два провадження і двоє затриманих підозрюваних - один у хуліганстві, інший - в умисному вбивстві. Напередодні масової акції якраз закінчився термін тримання під вартою на два місяці, і підозрюваних суд відпустив під домашній арешт, не задовольнивши звернення прокурорів щодо продовження строків запобіжного заходу. Прокуратура це рішення суду вже оскаржила", - наголосила представниця прокуратури. 


Зазначимо, що в листопаді на Закарпатті сталася масова бійка ромів в селищі Підвиноградів, під час якої було вбито людину - місцевого барона - ударом лопатою по голові. 

У бійці брали участь кілька десятків чоловіків. Затримали двох, один з них завдав удар лопатою по голові, внаслідок якого загинула людина. Інший - провокував конфлікт, маючи при собі биту.