"Військкора" востаннє бачили, коли той знімав наслідки "прильоту" по військовій частині на вулиці Автобазовській.

Викраденого в окупованій частині Донецької області американського "військкора" Рассела Бентлі вбили. Про це з посиланням на заяву "голови Громадської палати" так званої "ДНР" Олександра Кофмана повідомляє видання ASTRA на своєму Telegram-каналі в п'ятницю, 19 квітня.

"Людмила (дружина пропагандиста - ред.) повідомила, що її чоловік Рассел Бентлі "Техас" - убитий. Я дуже надіюся, що виродкам, які це зробили, вже ніхто і нічого не допоможе...", - заявив квазіполітик.

Убивство американця-пропагандиста спричинить "колосальні репутаційні втрати" для "ДНР", побоюється Кофман.

Дружина Бентлі раніше неодноразово писала, що її чоловіка викрали військовослужбовці з 5-ї бригади.

"Мого чоловіка взяли та продовжують незаконно утримувати військові, танкісти, з 5-ї бригади. Рассела було жорстко затримано 8 квітня 2024 р. приблизно між 16:20 і 17:00 в районі Автобази в Петрівському районі Донецька", - повідомляла вона.

Редактор "видання" Русский час Олександр Коробко, де працював Бентлі, також заявляв про те, що американця, який воював на боці РФ, могли викрасти військові. За його словами, "від свідків відомо, що (Рассела Бентлі - ред.) "взяли люди у камуфляжі, військовій формі". Імовірно, вирішили, що шпигун і привезли до військових дізнавачів".

Востаннє американця бачили 8 квітня після 16 години у Петрівському районі окупованого Донецька, коли він знімав наслідки "прильоту" по військовій частині на вулиці Автобазовській.